NOBO fűtőpanelek fogyasztása összehasonlítva más termékekkel

Egészen pontosan nem lehet megmondani előre, hogy a fűtőpanelek mennyit fognak fogyasztani, hiszen ez nagyban függ a szigeteléstől, a nyílászárók minőségétől, a programozástól és a beállított hőmérséklettől, de átlagosan azt lehet mondani, hogy 6-8 órát működik a készülék egy nap alatt.
Amennyiben 3000 Wattos teljesítménnyel számolunk akkor az azt jelenti, hogy óránként 3 kWh-t fogyasztanak a készülékeink. Jelenleg átlagban 38 Ft-al számolhatunk 1 kWh-t, tehát szám szerint NOBO fűtőpaneleink fogyasztása a következő:

7 óra x 3 kWh = 21 kWh/nap

Egy évben átlagosan mondható, hogy kb. 150 napot használjuk a fűtést, tehát:

21 kWh x 150 nap = 3.150 kWh/év

3.150 kWh x 38 Ft = 119.700,- Ft/év

Ebből látszik, hogy fűtési kiadásunk 3000 Wattos teljesítmény esetében 119.700 Ft lenne egy év alatt.

Összességében elmondhatjuk a NOBO fűtőpanelekről, hogy elektromos oldalon a leghatékonyabb megoldás, gazdaságosabb, mint egy konvektor és a cirkó fűtéssel megegyező a fogyasztása. Egy kondenzációs kazánnál nyilván nem lesz hatékonyabb, de egy kazán bekerülési költsége viszont nagyon magas. Továbbá a választásnál még érdemes azt is meggondolni, hogy egy hatalmás ház fűtéséhez nem biztos, hogy ezt a megoldást kellene választani, viszont egy új építésű háznál, nyaralónál, könnyű szerkezetes háznál vagy házak kiegészítő fűtéseként használva a NOBO lehet a legjobb választás.

Comments are closed